Aamuisin lehdessä - Aamulehden uutiskuvia 1927-74

Aamulehden kuvista tehty näyttely Kahvila Amurin Helmessä 29.5.2011 asti

Aamulehden valokuvia vuosilta 1927–74 Kahvila Amurin Helmessä

 

Kahvila Amurin Helmessä on esillä  8.3. – 29.5.2011 näyttely Aamuisin lehdessä – Aamulehden uutiskuvia 1927–74. Näyttelyssä esittäytyy kappale Tampereen, Pirkanmaan ja Suomenkin historiaa sellaisena kuin Aamulehden lehtikuvaajat ovat sen nähneet.

 

Näyttelyn lähes 60 valokuvaa käsittelevät paikallisuutisia, urheilua, kulttuuria, taloutta, liikennettä ja politiikkaa, suuria etusivun juttuja ja hauskoja pikku-uutisia unohtamatta. Myös Suomen sota-ajan kohtalonhetket ovat saaneet oman sijansa. Näyttelykuviin liittyviä Aamulehden uutisia voi lukea erillisistä vihkosista. Nämä uutisjutut ovat myös Solmussa tekstitiedostona.

 

Aamulehden negatiivit vuosilta 1927–74 muodostavat Vapriikin kuva-arkiston Aamulehti-kokoelman. Kokoelmassa on satoja tuhansia otoksia. Tämä näyttely jatkaa  Vapriikin kuva-arkiston Kahvila Amurin Helmeen valmistamien valokuvanäyttelyiden sarjaa, jossa ovat aiemmin olleet esillä Tampereen talvea, kesää ja eläimiä käsittelevät.

Onko sinulla muistoja tai mielipiteitä näyttelyn kuviin liittyvistä tapahtumista? Entä millaisia muistoja ja tuntemuksia herättää itse Aamulehti, joka tänä vuonna juhlii 130-vuotista taivaltaan ja on vuosikymmenien ajan ollut olennainen osa useimpien tamperelaisten ja myös monien pirkanmaalaisten aamunviettoa?

Muita solmuja aiheesta:

  • Array
Lisää tiedosto Vaatii kirjautumisen palveluun.

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tämän kohdan tarkoitus on estää automatisoituja roskaposti-robotteja syöttämästä ei-toivottua sisältöä sivustolle.
d
4
m
a
9
U
Syötä koodi ilman välilyöntejä. Huomioi että kirjainten koolla on väliä.