Kortteja äideille

Äitienpäiväkortteja Tampereen museoiden postikorttikokoelmasta

Äitienpäivää alettiin viettää Suomessa pian itsenäistymisen jälkeen. Tampereen museoiden postikorttikokoelmassa 1940-luvulla kulkeneet äitienpäiväkortit ovat jo yleisiä. Niissä kukkivat kukat ovat suosikkiaihe edelleen. Onnittelurunoissa kiiteltiin äidin loppumatonta rakkautta ja uupumatonta uurastusta lapsen hyväksi. Nykypäivänä kiitolliset runot ovat antaneet tietä lämpimille onnentoivotuksille ja runoille, joissa on myös aurinkoa, kevättä ja linnunlaulua.

Äitienpäiväkorttien askartelu on kuulunut jo kauan koulujen ja päiväkotien toukokuuhun. Askarrelluissakin korteissa kukat ovat kukkineet äideille usein, mutta toki aiheita on ammennettu muualtakin - rajanahan on vain mielikuvitus. Ajan saatossa omaperäiset ratkaisut ovat yleistyneet myös toivotuksissa ja runoissa. Yhä useammin äitienpäiväruno on laadittu itse, eikä kopioitu runo- tai virsikirjasta, kuten ennen oli tapana. 

Oletko sinä askarrellut, lähettänyt tai saanut äitienpäiväkortin? Oletko löytänyt sellaisen tai keräiletkö niitä? Mikä äitienpäiväkortissa puhuttelee? Kerro Solmussa!

 

Muita solmuja aiheesta:

  • Array
Lisää tiedosto Vaatii kirjautumisen palveluun.

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tämän kohdan tarkoitus on estää automatisoituja roskaposti-robotteja syöttämästä ei-toivottua sisältöä sivustolle.
a
C
n
c
X
P
Syötä koodi ilman välilyöntejä. Huomioi että kirjainten koolla on väliä.