Leipä Tampereella

Tamperelaisten leipä-aiheisia näkemyksiä ja muistelmia

”Leipä miehen tiellä pitää”, kuuluu tunnettu suomalainen sananlasku. Leipä on ollut perinteisesti keskeinen osa suomalaista ruokakulttuuria. Leivän suuresta merkityksestä kertoo jo se, että toisinaan leipä -sanaa on käytetty synonyyminä kaikelle ruoalle. Leipää on perinteisesti syöty aamupalana, välipalana, eväänä ja lämpimän ruoan lisukkeena.

Viljan kulutus on Suomessa vähentynyt viimeisten vuosikymmenien aikana. Uudet ruokailutottumukset ja pikaruokakulttuuri ovat järkyttäneet leivän asemaa elintarvikkeena. Vai ovatko sittenkään? Syödäänkö leipää entiseen malliin? Mikä on tamperelaisten suosikkileipä? Tehdäänkö nykyään perinteisiä eväsleipiä? 

Tampere on aikojen saatossa saanut lisänimen ”Rieväkylä”, mikä kertoo paikallisen perinneleivän vahvasta asemasta. Kuuluuko rievä edelleen tamperelaisen ruokapöytään, vai onko se enää pelkkä tuulahdus menneestä?

Jaa leipä-aiheiset muistosi Solmussa!

katso "Leipä Tampereella" -verkkonäyttely:

http://www.tampere.fi/vapriikki/verkkoaineistot.html

Muita solmuja aiheesta:

  • Array
Lisää tiedosto Vaatii kirjautumisen palveluun.

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tämän kohdan tarkoitus on estää automatisoituja roskaposti-robotteja syöttämästä ei-toivottua sisältöä sivustolle.
9
Y
P
n
Z
8
Syötä koodi ilman välilyöntejä. Huomioi että kirjainten koolla on väliä.