Muistikuvia lapsuudesta ennen muovileluja ja peruskoulua

Pirkanmaalaisia lapsivalokuvia 1900-luvun alkupuoliskolta

Muistikuvia lapsuudesta ennen muovileluja ja peruskoulua on lainattava kuvapaketti, joka sisältää lapsivalokuvia 1900-luvun alkupuoliskolta. Kuvapaketin on koonnut Pirkanmaan maakuntamuseo yhteistyössä Vapriikin kuva-arkiston kanssa.

Kuvapaketti jakautuu kuuteen teemaan, ja kullakin niistä on oma kansionsa. Teemoina ovat vuosittain vietettävät juhlat, koulunkäynti, aherrus, vuodenajat, leikkikalut ja lemmikit sekä liikunta ja leikit. Kustakin teemasta on yksitoista valokuvaa. Muistikuvien tai keskustelun herättelyssä tärkeintä ovat itse kuvat, mutta niiden oheen on lisätty myös virikesanoja, joiden hyödyntäminen on vapaaehtoista. Kansioissa löytyy myös kuvapakettia esittelevä teksti, mutta erityisiä ohjeita tai sääntöjä kuvien katselulle ei luonnollisestikaan ole.

Kuvapaketti on suunnattu ensisijaisesti niille, joilla on omia muistoja ja kokemuksia valokuviin ikuistetulta ajalta. Kuvapaketin toinen kohderyhmä ovat lapset. Pieni ja kevyt kuvapaketti on helppo kuljettaa varttuneimpien tai lasten kokoontumispaikoille, eikä katseluun tarvita muuta kuin silmät. Laminoinnin ansiosta kuvat kestävät koskettelua ja ahkeraakin kierrätystä kädestä käteen.

Kuvapaketti soveltuu monenlaisiin tiloihin ja tilanteisiin, sillä kuvia voi katsella yksin, kaksin tai ryhmässä kierrättäen. Kuviin voi syventyä itsenäisesti tai ohjaajan opastuksella. Katsottavaksi voi ottaa yhden tai useamman kansion, ja kuvien selaamisen voi lopettaa tai kansion vaihtaa toiseen milloin vain.

Kuvapakettia voi tiedustella ja varata Pirkanmaan maakuntamuseon paikalliskulttuuritutkijalta Kirsi Kaivannolta, puh. 0500 830130.

Muita solmuja aiheesta:

Lisää tiedosto Vaatii kirjautumisen palveluun.

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tämän kohdan tarkoitus on estää automatisoituja roskaposti-robotteja syöttämästä ei-toivottua sisältöä sivustolle.
m
z
Syötä koodi ilman välilyöntejä. Huomioi että kirjainten koolla on väliä.