Oppilastöitä Kotona-työpajoista

Taidekaaren Kotona-kokonaisuudessa syntyneitä oppilastöitä, kevät 2011

Taidekaari on tamperelainen kulttuurikasvatusohjelma eskareille ja koululaisille. Taidekaareen on kutsuttu mukaan myös kaikki tamperelaiset valmistavan opetuksen luokat eli vastikään Suomeen muuttaneet lapset ja nuoret. Lukuvuonna 2010-2011 nämä oppilaat osallistuivat Kotona-nimiseen kulttuurikasvatuskokonaisuuteen. Se alkoi syksyllä 2010 ja jatkuu kevään 2011 loppuun saakka.

Kokonaisuuden teemoja ovat suomalaisten elämäntavat ja asuminen. Teemoihin tutustuttiin vierailuilla ja taidetyöpajoissa. Syksyn vierailukohteena oli Kuva-arkisto. Keväällä inspiraatiota omaan kuvataidetyöpajatyöskentelyyn haettiin esineteatterityöpajasta. Sen ohjasi Alma Rajala. Esineet olivat Tampereen kaupungin museopalvelujen opetuskokoelmista.

Kevään osuudessa oppilaat tekivät kuvataiteilija Pauliina Pesosen ohjauksessa omat veistokset sekä maalaukset. Tutustu Solmussa, millaisia ready made -veistoksia syntyi suomalaisista esineistä ja millaisia maalauksia oppilaat maalasivat. Maalauksen tehtävänantona oli "millaisen maalauksen haluaisit oman olohuoneen seinälle?". Ennen tuumasta toimeen ryhtymistä oppilaat keskustelivat teoksista, jotka ovat suomalaisten rakastamia. Taistelevat metsot ja Toipilas ja Haavoittunut enkeli muiden muassa ihmetyttivät oppilaita.

Työpajojen toteutuksessa ja dokumentoinnissa apuna olivat Moniääninen museo -hankkeen kurssilaiset Nelcy, Miki ja Irina sekä projektisuunnittelija Jaana Ylänen. Kiitos heille!

 

Lisää kuvia tulossa maalis-huhtikuun aikana muistakin kouluista!

 

Oppilastöitä nähtävissä Lastenkulttuurikeskus Rullan vitriininäyttelyissä 2.-23.5.2011!

 

Lisätietoja kokonaisuudesta:

TAITEn museolehtori Tiina Heikkinen, tiina.heikkinen@tampere.fi ja

Moniääninen museo -hankkeen projektisuunnittelija Jaana Ylänen, jaana.ylanen@tampere.fi

Muita solmuja aiheesta:

Lisää tiedosto Vaatii kirjautumisen palveluun.

Kommentit

Lisää kuvia huhti-toukokuun aikana

Hei.

 

Kiitos kommentista.

Lisäämme Solmuun kultakin luokalta teoskuvia huhti-toukokuun aikana. Lisää hienoja töitä siis luvassa, jos maltat odottaa!

 

Yst. terv. museolehtori Tiina Heikkinen, TAITE

Tosi hienoja töitä! Hauska olisi nähdä niitä lisää!

Tosi hienoja töitä! Hauska olisi nähdä niitä lisää!

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tämän kohdan tarkoitus on estää automatisoituja roskaposti-robotteja syöttämästä ei-toivottua sisältöä sivustolle.
c
e
z
W
4
K
Syötä koodi ilman välilyöntejä. Huomioi että kirjainten koolla on väliä.