Tietokone- ja videopelimuistoja

Uusi Solmu kerää tietokone-ja videopelaamiseen liittyviä muistoja

Kaiva esiin muistot vanhoista tietokone- ja videopelitilanteista ja voita!

Tampereen mediamuseo Rupriikki etsii tietokone- ja videopelaamiseen liittyviä muistoja.  Lataamalla palveluun pelaamiseen liittyvän kuvan, äänen tai tarinan, olet mukana kilpailussa, jossa voit voittaa uuden Sähköistä pelikulttuuria: Electrasta Pongiin, Pongista Pleikkaan -kirjan. Kirjoja arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken viisi kappaletta.

Myös vanhoihin pelihalleihin ja muihin sosiaalisiin pelitilanteisiin (esimerkiksi lanit) liittyvät muistot voi jakaa Solmussa.

Muita solmuja aiheesta:

  • Array
Lisää tiedosto Vaatii kirjautumisen palveluun.

Kommentit

Voi niitä aikoja! Muistan kaikki ihanat pelit, kuten esim.

Voi niitä aikoja! Muistan kaikki ihanat pelit, kuten esim. Sword of Kadash, Koronis Rift ja Heart of Africa, joita ei kai muuten saa PC:lle, kuin emulaattorin kautta... Onneksi Bruce Leestä on sentään tehty hiieno konversio!

Ikäni mä muistan, kun Ultima II:n piraversion alussa pilkattiin Harri "harras" Hurstia, Veikko Hurstin poikaa, joka jatkaa nyt kullanarvoista työtä köyhien parissa! Kuinkahan moni näistä kräkkereistä on nyt itse Hurstin ruokajonossa!?!

 

80-luvulla pelikoneena oli Commodore 64. Piratismi kukoisti,

80-luvulla pelikoneena oli Commodore 64. Piratismi kukoisti, vaikka sitä ei sanana ollutkaan. Kaikilla oli lerppuja, joilta pelejä kopioitiin muille. Olin varmaan ainoa kaveripiiristäni (varmaan koko koulusta), joka myös osti C-64-pelejä. Ostin kaikki Sid Meierin tekemät pelit, kuten Gunship, Stealth Fighter ja Pirates. Pelejä pelattiin "kuusnepalla" käyttämällä joystickiä, tämähän on sittemmin täysin hävinnyt, simulaattoreita lukuunottamatta. C-64:lle oli todella paljon hyviä pelejä, vaikka grafiikka oli todella kehnoa nykystandardeilla. Commodoren kulta-ajan jälkeen pelaaminen vähentyi kunnes sitten PC-pelaaminen 90-luvun puolivälissä jälleen alkoi kukoistaa.

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tämän kohdan tarkoitus on estää automatisoituja roskaposti-robotteja syöttämästä ei-toivottua sisältöä sivustolle.
P
y
b
v
u
1
Syötä koodi ilman välilyöntejä. Huomioi että kirjainten koolla on väliä.