Laajennuskäyrä

Your rating: Ei mitään Average: 3.3 (3 votes)

Teoksen tiedot

Tekijä:
Reetta Tervakangas
Tiedoston jakaja:
Tiina Paavola
Syntypaikka:
Tampere
Syntyaika:
2010
Asiasanat:
Tampella
Käyttäjän Riitta Kela kuva
Lisääjä: Riitta Kela
Lisätty: 25.10.2010

Kaksi mustaa, metallista putkea, joiden pituus n. 20 cm. Kuuluvat Tampellan museokokoelmaan. Vanhassa Tampellan museoluettelossa vain maininta '2 laajennuskäyrää'. Mitä ovat laajennuskäyrät, miten tarkoitukseen niitä on käytetty?

Muita aiheeseen liittyviä

Kommentit

Kiitos tiedosta, hyvä kun saamme kartoitettua eri kohteita,

Kiitos tiedosta, hyvä kun saamme kartoitettua eri kohteita, joissa kyseistä vesilukkoa on voitu käyttää. Moron lukijalta juuri saadun tiedon mukaan kuvassa olevaa vesilukkoputkea olisi käytetty myös Tampellan valmistaman veturin höyrykattilassa - esine näkyy selkeästi myös vanhoissa veturikuvissa, ilmoittaa lukija.

Saman näköisiä oli Suomen Trikoon höyryputkissa.

Saman näköisiä oli Suomen Trikoon höyryputkissa.

Hienoa, että esine on tunnistettu! Kommentteja esineestä on

Hienoa, että esine on tunnistettu! Kommentteja esineestä on tullut myös sekä s-postilla Aamulehden toimitukseen että yhteydenottona Vapriikkiin. Niiden mukaan esine tunnetaan myös lempinimellä 'siansaparo' - nimi johtuu esineen muodosta. Tampellassa koneasentajana v.1965-2007 toimineen henkilön mukaan kyseiset kuvassa olevat 'siansaparot' olisivat olleet käytössä Tampellassa noin 1930-40 -luvuilta alkaen, ja - kuten Anonymouskin totesi - ovat täysin käyttökelpoisia vielä nykyäänkin. Autrolin sivut ovat informatiiviset esineen kannalta, kiitos linkistä!

Juu aivan oikein, eipä ole todellakaan mikään museoesine!

Juu aivan oikein, eipä ole todellakaan mikään museoesine! Asiasta kiinnostuneet voivat katsoa tietoja vastaavasta tuotteesta esim: http://www.autrol.fi/pdf/vesilukkomanometreille.pdf

Esine ei ole laajennuskäyrä, se on vesilukkoputki,jota

Esine ei ole laajennuskäyrä, se on vesilukkoputki,jota käytetään höyryputkien paineenmittauksissa, vesilukko suojaa painemittaria höyryn kuumuudelta.Nämä ovat nykyäänkin ihan yleisessä käytössä.

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
Tämän kohdan tarkoitus on estää automatisoituja roskaposti-robotteja syöttämästä ei-toivottua sisältöä sivustolle.
2
T
H
p
h
3
Syötä koodi ilman välilyöntejä. Huomioi että kirjainten koolla on väliä.